Första dagen som 18

Gårdagen är över sen några timmar. Oj vilken dag säger jag bara! Helt utpumpad :) Gårdagen bjöd på fina presenter så som pengar till shopping och körkort, champagne, inredningsprylar till min framtida bil (rattmuff och doft gran), smycken, en hemma gjord duk och en baddräkt som jag ska använda när jag tränings simmar! Mycket saker! Efter kalaset åkte jag sedan till Uppsala och på natten, runt halv två, kom Mårten hem från Göteborg! Efterlängtat! Glömde sedan att ställa om larmet på klockan så någon morgonträning vaknade jag inte upp till i morse, det kanske var bra för jag var helt slut när jag vaknade i morse... På morgonen fick jag sedan frukost på sängen och ett paket av Mårten! Och såklart har han köpte presic den klocka jag önskade mig! Vilket minne han har :) Nu ska jag invänta på att han kommer hem så ska jag överraska han med hemma gjord pizza (köpte klar deg på Willys) och han ska även få ett litet paket även han :P Inget märkvärdigt men lite roligt!

Presenten från Mårten!

Eighteen

Man fyller bara år en gång! Brukar aldrig hända något på min facebook men dagen till ära hade jag 26 notifications!!! :D As roligt! Tack allihopa :)

Tight

Trots att jag bara vart vaken i 8 h så har jag hunnit med lots of stuff! Direkt när jag vaknade slängde jag mig på datorn (dock inte för facebook) utan för att hänga på livetiming.se, as nice ;) Nej men seriöst, Mårten simmar idag igen och jag skulle sen när han gjorde det. Hur det gick? Jodå, han hade väl som mål om jag inte minns fel att få under minuten men han fick 1 min och 7 hundradelar, surt men ändå grymt nära! Han var duktig i mina ögon! :) Sen då? Vidare till Maxi för att handla mat för morgondagen men innan det blev det en tripp in på Stadium, de har lite ombyggnads rea där så jag fick en svart addidas tröja och ett träningslinne för 339 kr! Super billigt för ordinarie pris skulle vara 600 kr. När jag sedan kom hem tog jag tag i mitt rum som såg ut som en helsicke, efter det blev det att baka två kladdkakor för imorgon och så gjorde jag en efterrätt till idag.. Juste, mina kusiner är här på middag, därför blir det efterrätt! Hur som helst! Tagga för imorgon, the big b-day :D

Simning

Arrangör: Jag själv
Plats: Fyrishov, Uppsala

Typ av pass: Simning och vattenlöpning
Tid: 60 min
Längd: Över en kilometer
Puls intervall: 120 -180

Typ av övningar: Bröst och ryggsim, vattenlöpning - intervaller

Kommentar: Bra pass! Körde som uppvärmning 600 m bröst och rygg sim. Sen använde jag mig av flyt grejer och körde bara ben och bara arm. Jobbigt! Efter det blev det 10 x 25 m intervaller i vattenlöpning.

Ny gnista

För första gången har jag insett att simning är kul. Jag insåg det idag när jag körde en massa metrar fram och tillbaka på Fyrishov. Mitt ständiga problem har alltid varit klockan. Det finns ungefär 4 klockor runt bassängen i Fyrishov och tiden går inte fort om man ligger och glor på dem! Så idag körde jag varierat och glömde helt bort klockan. Efter 1 timme kände jag mig sedan nöjd med passet! HÄRLIGT! Få väl skänka en liten tanke till min kära pojkvän som faktiskt fått mig intresserad av sporten, mycket roligare att titta på än orientering iallafall! :)

Tokig!

Hur svårt kan det vara? Svar: Super svårt! Mitt dilemma är att jag försöker ladda ner ett spel, alltså inte olagligt, utan jag har spelet hemma men jag har ju ingen cd-spelare på min dator så jag vill kunna ladda ner programmet och sen knappa in mina koder osv sen klart... Men så bra gick det inte! För det första verkar spelet utgått från marknaden för Google.se bara rycker på axlarna när jag försöker söka på det. Sen verkar det vara omöjligt att ladda ner någonting lagligt! Blir hysterisk!!!

"Hemligheter"

Det regnar och är plusgrader ute men trots det är det snart jul! Till jul äter man ju god mat med nära och kära och såklart, Kalle Anka! Men det som ändå toppar självaste Kalle är ju klapparna och visst finns det inge bättre än att göra andra glada med sina inköp?! Den lilla "hemlighet" jag skyltar om är nämligen att jag håller redan nu på med julklappar och en av dem kommer att bli hemma gjord! Tro nu inte att det är något slarvigt ihop slängt och sådär utan detta är en grej jag slitit med många timmar redan och jag är långt ifrån klar! Satt nu ikväll ca 2 h och gjorde om allting för att jag ändrade mig! Denna lilla *** är ju då till en av mina nära och kära men jag säger inte till vem utan det visar sig den 24:e ;) Att ge bort home-made klappar är grymt mycket personligare än en tröja från H&M och dessutom så otroligt uppskattat! Om dessutom personen som gjort denna klapp slitit med den så att det syns så blir man ju varm i hela kroppen! Så, ett het tips är att göra egna klappar! Det är oftas billigt, beror på vad man satsar på såklart, och är man dessutom en liten pysslare av sig så blir det ju ingen tråkig tid man lägger ner. Klappen blir som sagt mer personlig och man kan göra något som passar personen i fråga på pricken! Så, sök runt lite på google bland saker man kan göra själv eller sök på egna presenter och liknade så kommer ni få upp många intressanta träffar. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna!! Lycka till! :)

OL träning

Arrangör: IGU Orientering
Plats: Röbospåret i Uppsala

Typ av pass: Par orientering teknik
Tid: Med uppvärmning och nerjogg totalt 75 min
Längd: Totalt 8,5 km (Banan var ca 5,5 km)

Typ av övingar: OL-bana, ca 13 kontroller.

Kommentar: Bra träning! Var egentligen inte sugen på orientering men det gick bra. Banan var ganska lätt och Röbo området är inte så skogrikt utan mest öppna kullar med märkvärdiga stenar på. Körde med Sofia och vi tog 2 kontroller var.

Som klistrad

Hektiska dag! Upp tidigt som bara den för att åka till Uppsala på träning, det är därför jag vanligtvis bor i stan men just nu befinner jag mig hem-hemma. Vi hade iallafall en bra träning, blev ol-bana på 5,6 km ungefär. Mycket bra bana, lätt och mycket löpning. Min stackars rumpa!! Hur som helst, järnet till skolan, sen hem igen. Blev dock ingen kvällsträning idag men jag ska simma imorgon bitti istället. Har ju snott Mårtens USkort så bara att utnyttja det! :D Nu på kvällen har det blivit Paradise Hotel på tv6 play, missade gårdagens program :( Sen har jag tittat på SM Finalerna i simningen, mycket spännande!!! Nu är farmor och farfar här och Adam fyller år så det kommer bli fika snart! :)

TV4 Uppsala

I detta klipp från TV4 Uppsala får ni se oss på ol gymnasiet i Uppsala! Dok handlar inte klippet om oss utan om friidrottarna men vi råkade vara med på just denna träning så vi finns med i bakgrunden. Ganska roligt faktiskt!

Klipp: Friidrottsträning i Uppsala

lektion

Andra och sista lektionen håller på att avverkas just nu, dock går tiden lite för långsamt. Eftersom Mårten är i Göteborg så åker jag hem idag, brukar vanligtvis åka hem imorgon, men det blir idag istället. Får se om det kanske blir lite övningskörning ikväll då. I övrigt, nedräkningen pågår till söndag. En lite mer speciel dag ;)


LÖN!

"Då finns det ingen som tar en
man är kung kung kung i baren
Det är något som man 
verkligen vet
den 25:e smäller det
Då finns det ingen som tar en
man är kung kung kung i baren
Det är värt att leva fattigt ett tag
om man får vara kung för en dag"
- Magnus Uggla



Som vinden blåser...

så försvann det med ett svisch... eller ett brum kanske :P Det jag vill komma till är att Mårten har rakat skallen. Det yviga och busiga håret är borta och kvar finns ynka 10 mm. Men som tur ser han stilig ut i kort hår. Han ser ut som en gangster med sin dunjacka till. Men håret på huvudet är inte det ända som innan veckas slut ska bort utan ikväll ska han även raka benen! Snyggt! Men vad gör man inte för sin sport. Så, just nu befinner han sig på ett tåg till Göteborg för att tävla i SM och han kommer hem på söndag natt.


Bild från i somras då han också hade rakat hår, fast på den här bilden är rakningen 1 månad gammal så det är inte lit super kort som det är nu!

Rörlighet = 0

Aj aj aj... Träningsvärken från gårdagens friidrotts pass har verkligen satt sig på sina ställen. Mest utsatt är baksida lår och rumpan. Det gör ont att sitta på en stol! Tänk er i den situationen. Tror smärtan kommer från våra utfallssteg deluxe, hemska!!! Nej nu ska jag snart sova eller försöka iallafall :P

Film recension

I söndags blev det som sagt bio och det var New Moon på programmet. Vilket är en helt underbar film som alla bör se! Otroligt mycket bättre än första men jag tycker man bör ha sett ettan först för att hänga med på bitarna. Hur som helst, kvällen bjöd på en 2 h film och två till tre snyft tillfällen. Jag blev otroligt berord av filmen och nu, två dagar senare, vill jag bara se den igen och igen. Den dag den kommer på dvd ska jag införskaffa den. Efter bion delade jag sedan med mig av min upplevlese för en av mina vänner som är ett troget Twilight fan. Hon, vid namn Erica, föreslog att jag skulle läsa böckerna och helst på engelska vilket jag kommer att göra. Lånade nämligen new moon idag på bibblan (de hade inte twilight) så jag får ta dem lite bakvänt :P

Omdöme på filmen: 10 av 10!!! Bör ses av alla, se dock ettan först för enkelhetens skull!!


Uppehåll

Snart 3 veckor sedan jag höll i en karta... och jag lider inte av det! Januari? Ja då kan det bli aktuellt

Friidrott

Arrangör: IGU
Plats: Celsiusskolan

Typ av pass: Friidrott
Tid: 120 min
Puls intervall: 120 - 190

Typ av övningar: Häckar, spänst, kullerbyta, mångsteg osv osv.

Kommentar: Mycket bra träning åter igen. Ytligare en bekräftelse på att man är stel! Men det gick bra, fick till och med någon typ av kramp/sträckning i baksida lår efter lite löpning/hopp kombinationer. Men annars så. TV4 Uppsala var även där och filmade, får se om man råkade fastna!

Nattuggla

Klockan är över midnatt och 3:an visar en thriller från 1993.. Kvalité! Men innan denna film började så var det ju Robinson Karibien på tv. Säger varken ja eller nej för jag tittade bara med ett halvt öga, hade fokus på annat kan man också säga. Mitt under örådet fick jag dessutom ett inkommande samtal på mobilen från en mister ericsson så jag såg inte det viktigaste men i efterhand tror jag det var någon Jhonny som åkte.. Intresse på hög nivå.

Söndagens planer:
- Packa för yttligare en vecka i Uppsala
- Ev åka på fika hos min faster som blir 38 år
- Troligtvis bio kl 18.00 med Rebecca - gissa vilken; New Moon såklart!

Som ni ser är planerna preliminära, eller jag ska till Uppsala, det är säkert men det andra blir som det blir. Det visar sig med andra ord. Nej, nu ska jag sova. Natti.

Torsdagen träning

Arrangör: Rånäs OK
Plats: Ekebyholm

Typ av pass: Spänst, styrka, cirkelträning
Tid: 80 min
Puls intervall: 110 - 150

Typ av övningar: Styrka för hela kroppen

Kommentar: Vanliga torsdagsträningen på klubben. Idag var huvudmomentet cirkelträning då med olika styrke stationer. Ganske skönt! Avslutade såklart med solklar vinst i innebandyn sedan!

Solsken

Solen skiner! Minns knappt senast den lös så här fint! Tråkigt dock att det är 10 plusgrader och sol den 21 november! Vart är snön?? Hur som helst! Gårdagen var en fin dag, lugnt i skolan som vanligt. Valde dessutom att bo i Uppsala till idag med älsklingen. Så medan han tränade så gick jag på stan! Hittade lite fina grejer, bland annat en skjorta fast det är en tunika. Ni fattar kanske inte? :P Sen ett par örhängen i rosetter, jätte gulligt och sist ett par underkläder ;) Allt för under 400:- tror jag allt. Sen blev det hem, städa lite och laga mat. Vi åt fajitas igår, mycket gott och för första gången lyckades jag med att steka kyckling!! Så stolt! Sen blev det inte helt otippat Idol och temat var ju KÄRLEK!! Alla var verkligen toppen men en sak är frustrerande! Hur i h*lvete kunde Erik hänga löst? Svenska folket, rösta på han i fortsättningen! Efter Idol fick jag sedan Mårten att titta på Twiglight, den första och han gillade den! Tänka sig :)

Just det! En liten lustig sak som hände i natt när vi låg och sov. Det var nämligen så att helt plötsligt går hallampan igång och i hallen står Mårtens syster Julia och hennes kompis. Det tog ju ett tag innan vi greppade det senare :P Så, vi fick nattgäster, helt otippat kan man säga men det gick bra! Idag då? Jo, vaknade 08.00 för att Mårten skulle på tränar utbildning så vi åt frukost tillsammans innan han åkte iväg. Sen tittade jag på Vänner, säsong 10, innan Julia och hennes vän vaknade. Pratade lite med dem innan de gav sig iväg igen. Jag tog då tag i lägenheten som såg ut som ett bombanfall! Men nu, några timmar senare är den i topp skick! Blev en pytteliten ommöblering, hoppas inte Mårten misstycker :P

Det går inte att planera allt...

Timmarna är räknade, dagarna ihåg komna och åren firade..
men en dag är det slut på timmar, dagra och år
Just idag är en sån dag då ljuset slocknade
Vi slet och vi jobbade för att hålla glöden vid liv
men efter en lång tid insåg vi alla att det goda har passerat
vi insåg att du kommer ha det bättre en annanstans
uppe i himmelen, bland alla stjärnor
och en dag ses vi igen

Sov gott min lilla vän, Snoddas ♥
* 02 augusti 2002
† 18 november 2009


FÖR EVIGT I MITT HJÄRTA
JAG ÄLSKAR DIG ♥

Oj vad det pluggas

Världens längsta onsdag! Eller nästan iallafall :) Inledde dagen med ett långt svenska b nationella. Det var skrivning det handlade om och i 5 h satt jag och skrev så att pennan glödde! Nu i efter hand är jag mycket nöjd med mitt resultat av dagens insatts! Efter skolan så drog jag hem och tittade på Vänner! Helt underbar serie! Sen kom Mårten hem och vi bestämde oss då för att titta på Gladiator, eller början av den. Sen fick vi fnatt och började baka energikakor :P Vi får ju skolbesök av Rune Larsson imorgon, han är ultralöpare och jag hittade det här receptet på hans hemsida. Det blev faktiskt bra tillslut trots att det såg mörkt ut några gånger :P Efter bakningen blev det middag och sen till jobbet... dock inte för att jobba utan för att slänga in en uppsägning. Ni hörde mig! Min tid på ProVoice är finito, helt över. Kände att varken tid eller motivation fanns kvar men vem vet, kanske dyker jag upp där senare. Det är trotts allt en fin arbetsplats men ett väldigt slit för ynka kronor :)

Kvällens planer: Skriva religions arbete (inlämning imorgon!)

Simning

Arrangör: Jag själv
Plats: Centralbadet, Uppsala

Typ av pass: Simning
Tid: 50 min
Puls intervall: Ca 140?
Längd: Över kilometern iallafall

Kommentar: Sprang ju ett mega långpass imorse så tanken var att jag inte skulle träna nu på kvällen eftersom kvälls passet var löpning men jag blev sugen på att göra någonting så jag drog till Centralbadet och simmade ett antal längder. Mycket härligt och jag är dödstrött nu!

Lååångpass

Arrangör: IGU Orientering
Plats: Sunnerstabacken

Typ av pass: Långpass med inslag av backar, mååånga backar
Tid: 105 min
Puls intervall: 150 - 190

Kommentar: Vi sprang i 1 h och 45 upp och ner för Sunnerstaåsen bladn annat. Otroligt jobbigt och mina ben skrek på hjälp. Träningsvärk imorgon? Troligtvis! Avslutade träningen med gemensam lunch på restaurang, allt på IGUs räkning såklart ;)

(rubrik saknas)

Så var veckan igång igen. Inledde med teori imorse tillsammans med ol-gänget. Sen blev det skola, veckohandling på Willys och nu har jag presic avslutat middagen. Köttbullar med spagetti. Mårten ska snart ta sig till träningen medan jag ska plugga lite. Prov imorgon och skriftlliga svenska nationella på onsdag. En hel del.
Föresten, kollade på Paradise Hotel igår. Mycket bra och jag ska fortsätta följa det. Folk är verkligen billiga ibland :P

Skogen igen

Jag får nog hålla mig i skogen... Jag menar bara, hur svårt ska det vara att hitta ett par BILLIGA längdskidor? På Stadium måste man fixa ihop sitt eget paket och då kostar bara skidorna en för stor summa! Sen blocket finns det bara för barn. Har hittat ett bra paket pris på Intersport, 2000 kr för skidor, pjäxor och bindning.. men inga stavar! Bara dem kostar ju 800 kr!! Herregud..

Karriär som längdskidåkare??

Dystra morgon. Dugg regn och grå mulet. Mer vinter än så här blir det inte... fel!! Det kommer snö eller det måste komma snö. Jag håller nämligen på att leta efter längdskidor. Enligt Gunilla ska vi åka skidor i vinter med ol gänget och jag har då aldrig stått på ett par längdskidor och dessutom äger jag inga. Ett nytt par går på många tusen lappar men just nu är jag väldigt aktiv på blocket ;) Nej, nu ska jag duscha, sen blir det lite religionsarbete.

För den händige

Härliga fredag! Solen sken som starkast när jag vaknade imorse, mycket trevligt! Sen över gick dock vädret i de gråa tonerna. Som många fredagar förr har denna vart i princip som de andra. Två lektioner i skolan sen vidare till arbetet. Det gick dock väldigt trögt på jobbet så chefen skickade hem mig + 6 andra på bygget för att vi inte låg på mål. Dock var min movitation på jobb som vanligt i botten så det var skönt. Jag begav mig då till Olssons tyger i Uppsala och gick runt och funderade. Tillslut bestämde jag mig för ett grått bomullstyg och en dragkedja. Vad kan detta betyda? Hur som helst, kom hem och insåg till min beundran att senaste Comsopolitan låg på köksbänken. Perfekt! Köpte dessutom VeckoRevyn idag. Dubbelt upp! Till middag blev det sedan tacos. Mycket gott!

Så, va blev det av 6 kvadratmeter tyg och en dragkedja? Jo en kjol med ett bälte och en liten sminkväska. Massa tyg finns dock kvar. Pris för kjolen: Ca 70 kr max (6 m^2 tyg + dragkedja gick på 110 kr). I 4 h satt jag och sydde och jag utgick inte från någon mall eller så utan allt var improvisation men jag är mycket nöjd med kjolen som jag ska använda på farfars 70 års kalas imorgon!

I övrigt var det Idol idag. Inget märkvärdigt tyckte jag. Satt och sydde samtidigt men lyssnade med ett halvt öra. Helt okej. Skönt ändå att det var de rätta personerna som hängde löst, Reza och Eddie.

Nej, nu ska jag ta hand om mitt rum vilket ser ut som ett KAOS!!

PLANER FÖR HELGEN:
  • Farfar 70 år imorgon
  • Måste plugga innan kalaset
  • Ev övningsköra??
  • Lördag kväll = oplanerad. Beror på hur långt kalaset är. Annars, Mårten??
  • Söndag = Träffa Mårten. Han ska nämligen hit under dagen sen på kvällen åker vi in till Uppsala :)



Rånäs träning

Arrangör: Rånäs OK
Plats: Ekebyholm i Rimbo

Typ av pass: Gymnastik med inslag av friskis och svettis
Tid: 80 min
Puls intervall: 140 - 190

Typ av övningar: Uppvärmning i form av gång och löpning + en massa rörelser med ben och armar. Styreträning, rörelseträning och balans med olika typer av övningar. Huvudmomentet var hinderbana, blir typ som intervaller. Avslutade med innebany och streching.

Kommentar: Idag höll jag i pass och det var nästan jobbigare eftersom man måste föregå med gott exempel :P Annars så gick det bra. Lite sliten efter morgonträning, ska bli skönt med sovmorgon imorgon! Åter igen, en bra träning.

Vuxenpoängen rullar in

Igår kväll tog Mårten och jag oss i kragen och gick på teater. Levande film kan man säga. Vi drog på stort, vi tog oss nämligen till Stockholm och gick på Kungliga Dramatiska Teatern, eller Dramaten som den också heter. Muntra fruarna i Windsor som teatern hette är en pjäs av William Shakespeare. Många kända svenska skådespelare var med och teatern var helt underbart rolig. Skratt i 3 h är aldrig fel! Men ska man ha kul kostar det också. Både Mårten och jag fick offra en kvälls träning för detta (synd..) och så kom vi inte ifrån Stockholm för än efter 23.00 så runt midnatt kom vi hem till lägenheten, super trötta och genom frusna! Men det var det värt!

Tisdagens dubbelpass

Arrangör: IGU Support team
Plats: Idrottens Hus

Typ av pass: Styrka, koordination, rörelse, kondition
Tid: 120 min
Puls intervall: 100 - 170

Typ av övningar: MAQ och Cirkelträning

Kommentar: Inledde med 60 min MAQ vilket var en bra träning. Är otroligt orörlig så det var massa bra övningar vi fick köra för det. Efter MAQ:en var det 60 min Cirkelträning där vi hade 12 stationer som vi körde 1 min var på. Blandade övningar med plankan, dips, axelpress, utfallssteg osv osv. Andra varvet körde vi 30 sek istället. Jobbig träning. Vi avslutade med streching.

Friidrott

Arrangör: IGU Friidrott

Plats: Celsiushallen, Uppsala

Typ av pass: Friidrottsträning inomhus
Tid: 110 min
Puls intervall: Mellan 135 - 175

Övningar: Häckar, hopprep, löpskolning, bålstyrka, löpövningar

Kommentar: Vi inledde med 10 min jogg utomhus. Fortsatte sedan med jogg inomhus + lite syrka. Efter det gick vi rakt på hopprepen, hoppade lite spänsthopp. Sen blev det jobbiga höft och ben övnigar på häckarna. Stelheten är ett faktum. Semn blev det vanlig löpskolning, sen löpskolning med käpp. Som sista löpövning sprang vi med motstånd. Skit jobbigt!! Sen blev denplankan i alla olika former. Avslutade med streching. Riktigt bra pass!!

Estockholmo

Som rubriken lyder så var jag i Stockholm idag. Jag hade nämligen en fika inbokad med två härliga personer, Alexandra och Max, och anledningen till att jag träffade dessa två är enkel. Vi är släkt och vi umgicks dag och natt som små och nu på senare tid har inte setts på år och dar. Så, det blev en liten återträff. Vi promenerade runt hela Stockholm för att hitta ett café. Från Centralen, förbi Hötorget, ner till Stureplan och vidare runt och så bestämde vi oss för Café 60 på Sveavägen. Mycke folk men ändå mysigt. Vi drog igenom livet och det var helt underbart att få träffa dessa två igen :) Sen bar det av hem till Uppsala och här befinner jag mig nu, i soffan, framför soffan, bänkad framför sista avsnittet av Ensam mamma söker ;P Riktigt spännande!

Farsdag

Söndag och idag är det farsdag! Ingen mega högtid men något att tänka på iallafall. Jag hedrade min far med att gå upp i ottan och baka scones :) Så, jag har gjort två plåtar. En till idag och en tänkte jag ta med mig till Uppsala :)
Recept på scones:
  • 8 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i små kuber och blanda ner i mjöl blandningen. Använd fingrarna för det ska bli en grynig massa, ingen deg. Blanda sedan i mjölken och då ska det bli deg. Knåda ihop, dela degen i två jämna bitar, baka ut på en smord plåt (eller bakplåtspapper). Tips: Använd lite mjöl på fingertopparna när ni bakar ut. De ska bli ca 15 cm i diameter och ca 1 - 2 cm hög. Grädda 10 min mitt i ugnen på 250 grader. Super enkelt!!

Novembertävlingen

Arrangör: Tullinge SK
Plats: Tumba, Stockholm
.
Typ av pass: Orienteringstävling
Distans: Medel
Klass och banlängd: D21 - 3,7 km
Segrartid: 34:21 min
Min tid: 47:44 min
Placering: 15 av 25
.
Kommentar: Otrolig svår bana. Bommade redan till 1:an, vilket jag väldigt sällan gör! Sen bommade jag påväg till 2:an och 4:an. Körde väldigt lugnt, bana var svår och skogen var lite små stenig. Sprang med mina nya inlägg idag och jag vrickade till fötterna typ 10 gånger! Lite irriterande. Skönt iallafall att sista tävlingen är förbi nu! I övrigt så var vädret bra spring väder. + 7 grader, grå mulet, lite duggregn (knappt märkbart).

Nej, Rabhi, det vill vi inte...

Nej, precis, vi vill inte höra din låt en gång till, din röst engång till... nej. Så det är nu Rabhi mot Mariett i utslagningen, vem åker? Vem är kvar? :O
.
De andra var iallafall super bra, eller inte Eddie men ni andra. Bäst var iallafall Erik!!! Så mäktig låt!! <3
.
Nu ska vi se, vem åker........(sekundrarna tickar...) OCH DET BLEV RABHI!!! Jag är glad! Jides kommentar: Rabhi har sjungt sin sista sång... Jag tillägger: OM DU HAR!!
Så, nu var min aggression slut :D Jag kan sova lugnt!

Fredagsmys

Lång dag. vaknade 06.30, begav mig mot gymmet i turbo hastighet för att hinna med bålstabilitets passet som började klockan 08.00... och såklart var det inställt när jag kom fram :( Så det blev lite streching och styrka i armar, och mage :) Hade sedan lite matte c med derivata. Ingen i klassen fattade vad läraren snackade om men av erfarenhet vet jag att man måste läsa sig in på egen hand innan lektionen. Annars hade jag vart än av dom. The nuts. Sen blev det lite samhälle med film. Alltid välkommet! Sen bar det av mot jobbet... Lika tungt varje gång men idag gick det bra! Sålde 11 ordrar = 350 kr och vi fick sluta 10 minuter tidigare. OVANLIGT!!! Men nu är dagen snart över och det är helg!! Så, nu är det daxs för fredags myyyys!!!

Puls: 175 slag

Tiden går verkligen fort just nu. Tänka sig, det är redan slut på torsdagen. Chill fredag imorgon med två lektioner, jobb och ev bio med älsklingen :) Sen var det ju helg helt plötslligt efter det! Dessutom räknar jag ju ner till den stora B-day som är den 29:e... bara 24 dagar kvar nu!! :D
Så, vad har hänt sen sist i mitt "stressiga" liv: Jo, möte med tränaren imorse. Vi gick igenom säsongen som vart och vad som ska ändras på inför nästa år! :) Sånt är kul!! Efter det var det lite skola och ett besök i Domkyrkan tillsammans med Daniel, Sigrid och Ida. Vi har som religionsarbete att besöka en kyrka, titta runt i den, gå på en gudstjänst och sedan intervjua en kristen person! Galet mycke!! Men nu är vi klara med det tyngast, skönt det! Sedan var det hem till Vallbygatan... Vallbyvägen? (vet inte vad den heter) och packa ihop för hemgång till landsbygden. Träning med Rånäs på kvällen och nu ska jag snart sova.
Måste bara skryta med att jag idag lärt mig något otroligt.. nämligen derivata!! På egen hand dessutom :D
Just ja!! Idag kom brevet också.. Det stora brevet från PLIKTVERKET och den 1 december är det uppställning i Stockholm för mönstring :D Galet kul det också! Den utbildning jag siktar på är som Insatssoldat i Uppsala på flygvapnet (fan va satsigt det lät). Men vi får se vart jag hamnar, förhoppningsvis inte norr om Uppsala iallafall... Jägarutbildningen i Arvidsjaur... hmm, NEJ TACK!!!
Hänt en massa spännande idag som sagt så jag är verkligen uppe i varv!! Roligt det eftersom vädret är pissigt och väldigt deprimerande!!

Träningsvärk, ett resultat av vadå?

Träningsvärk har nog alla känt en och en annan gång! Hemsk smärta tycker jag men smärtgraden varierar ju från vad man har tränat och framför allt hur nytt det är för kroppen. Tex, igår körde jag simmning och vattenlöpning på Fyrsihov. Jag har inte simtränat på ½ - 1 år sen och vattenlöpning har jag adrig gjort. Dessutom körde jag på ganska hårt. Vad blev då resultatet av det - Jo, hemsk träningsvärk. Ont i skuldebladen, benen och armar och allt det beror på att mina muskler inte är vana vid den här typen av träning! Hade jag däremot kört lugnt hade jag kanske inte haft någon eller möjligtvis lite träningsvärk.

En del bekanta till mig brukar ibland dra till med en löprunda då och då och det säger att de alltid får träningsvärk efter varje pass... Jag däremot, får aldrig träningsvärk av löpning. Vad beror det på? Jo, regelbundenhet. Jag tränar löpning regelbundet och har gjort det i ett antal år. Det är alltså inget nytt för min kropp. Om jag däremot kört lugnt en tid och plötsligt kör ett hårt intervall pass så blir resultaten såklart = TRÄNINGSVÄRK! Angående mina bekanta så tror jag orsaken är att de inte kör regelbundet. Det blir en runda då och då. Tips: Löpträna minst 30 min, 3 gånger i veckan, regelbundet, i ett antal veckor och tillslut kommer träningsvärken vara ett blott minne. OBS! Om ni dock "gör något nytt" för kroppen ett pass så blir det troligtvis träningsvärk :)

Ett mentalt tips: Jag blir glad av att ha träningsvärk för då känner man verkligen att träningen givit något!! Känn er stolta! Tänk, fan vilken grym träning jag fick till igår!!

Lycka till!

UTGÅNG!!

...i löparskor och tights såklart ;) I nästa inlägg tänkte jag skriva om något som står mig nära till hjärtat, nämligen träningsvärk. :)

Bloggar från köket

Os bolmar, stekpannan fräser och det är ett rent helvete med klet! Jag befinner mig i köket för stunden och gissa vad.. Idag bjuds det på pannkakor!! Jag har gjort det en gång tidigare med ett mindre bra resultat med just nu så går det prima! Har inte misslyckats med en ända pannkaka!! :D Till detta serveras såklart hallonsylt, glass, smör och socker... (inte allt samtidigt såklart) Nej nu måste jag återgå, annars kommer jag nog snubbla på målsnöret angående att inte misslyckas med pannkakorna ;) Ciao

Godnatt...

Att stiga upp 07.00 är ju inte så tidigt så därför borde jag kanske inte vara helt slut och utpumpad som jag faktiskt är men nu är det så att jag faktiskt är det. Trots att klockan är strax över nio på kvällen bara. Inledde dagen med några för få timmars natt sömn, 2 timmars friidrotts träning (TRÄNINGSVÄRKEN är på väg..). Kom sedan till skolan 12.20 och fick veta att vi inte hade någon lektion för än 14.30... Mindre kul! Sprang då runt bland skolans små gränder för att hitta en ostörd bänk där jag kunde läsa lite Brott och Straff, men icke. Satt mig utanför biblioteket (det var stängt) och började med läsningen... det höll i 4 sidor, sen höll jag på att somna.... Så, 3,5 timmars arbete nu på kvällen gjorde allt inte bättre utan jag drog enbart iväg 5 ynka ordrar... Det är inte bra!! :( Aja, dags att sova snart kanske för imorgon ska bli en bra dag, vi ska nämligen simma och vattenlöpa lite :P Intressant!!

I mörkret lyser en gul stjärna

SM-guld till AIK, stort grattis! Det var ju 11 år sen sist så de är verkligen värda det. Att dessutom få göra det på Göteborgs hemma arena gjorde det extra stort kanske :P Hur som helst, jag är långt från ett AIK fan, jag hejar nämligen inte på något lag eller följer allsvenska slaviskt men denna final som avslutades för en stund sedan gick ju inte att missa så jag satt i soffa, tittade inte men jag hörde och det räckte för att hänga med på den faktiskt spännande matchen! :) Det kunde sluta hur som helst kände jag!
Grattis AIK!!


Bild lånad från Aftonbladet

Planering

Just nu håller jag på att skriva ihop en lite packningslista på saker som ska med till Uppsala ikväll. Kommer vara där fram till torsdag så man måste verkligen planera så man slipper bära på extra vikt. PLANERING ÄR A OCH O! Listan börjar dock närma sig ett slut så nu ska jag snart börja med att redigera lite bilder från de senaste tillställningarna, bla Halloween festen i fredags. Efter det blir det Brott och Straff :P

RSS 2.0