Stockholm Slott

En ny vecka innebär en massa nytt att lära. Idag har vi dessutom gått in stenhårt för högvakten så det är massa nytt att ta in! Hela dagen har vi ägnat åt exercis och en mängd vapen rörelser - sjukt svårt till en början men det mesta börjar sitta nu och det ser till och mer riktigt coolt ut när 50 personer gör det samtidigt!! Dock har vi en bit kvar till det sitter helt perfekt!

Förutom en massa exercis har vi även börjat lite smått med kängputsen. Den är ganska dryg och krävande. Imorgon skulle vi dock få en kurs i den perfekta kängputsen - hoppas på bättre resultat då!

Just ja! Förutom exercis och skoputs har vi även fått indelningarna på de olika slotten vi ska stå på och vilken post man har. Själv fick jag stå på Stockholms Slott och har vakt 5. Den posten är högst upp på Lejonbacken med utsikt över stan. Det kommer bli riktigt nice :D Onsdag den 13:e oktober går vi på vår första högvakt - kom förbi!

Imorgon fortsätter exercisen + att vi ska hämta ut våran paradutrustning!!


31:a pluton firar 2 månader!

Bara 9 månader kvar nu. Shit va tiden rullar på helt plötsligt! Men vi har dock hunnit med ofantligt mycket på dessa 2 ynka månader. Senaste vi gjort inom det millitära ska jag berätta om nu:

I måndags trodde jag och alla andra på 31:a att vi skulle köra exercis hela tiden fram till högvakten som är den 13 oktober. Men så tänkte inte våra befäl. Utan dom hade bokat två bussar till Marma åt oss. Så snällt! Vi packade våran stridsryggsäck med 24 h packningen och gick ombord.

På Marma var vi i 5 dagar.. Det visste vi inte då utan vi kunde lika gärna ha vart där i 9 dagar!

DAG 1:
Vi kom dit mitt på dagen och satte dirket igång med att gräva värn. Till det grävde vi också ett värnsystem. Vid 22.00 avbröt vi grävning för dagen och gick och la oss i våra tält som vi hade med oss. Vi knyplade ihop varje tält till ett stort som vi sov 5 personer i. Några sov även i värnen.

DAG 2: Revelj 07.00. Vid 08.00 skulle hela systemet vara klart - vi var långt ifrån klara... Vi satt sedan i våra värn i ca 2 h och letade efter fiender. Det kom aldrig någon fiende. Vi skulle därför förflytta oss och vi fick nu gräva igen alla värn igen... kul... Vid 13 - 14 tiden marscherade vi iväg på någon som blev en 3 mil:a marsch. Klockan 00.00 kom vi fram till vårt mål och gick och la oss i våra tält.

DAG 3: Revelj 08.00. Överlevnadsprovet börjar me att dem tar våra tält, brännare, sprit till köken, tändstickor och ficklampor ifrån oss. Vi tilldelas en plats i skogen där vi bygger upp en eldstad och en koja. Vi fick dessutom inte ha någon kontakt med övriga grupper under hela provet.

DAG 4: Natten var hemsk. Vår bivack rasade under natten och jag och Jesper drabbades hårdast och fick sova med ett ton grenar på oss. Mitt i natten gick vi allaihopa upp och vi tände brasan och sov där istället. Under dagen fick vi slakta en höna som vi fick koka ihop tillsammans med ett par potatisar, morötter och en lök. Inte överdrivet gott, trots att vi svultit i 3 dagar. Efter maten byggde vi om våran bivack till ett vindskydd och vi placerade eldstaden inne i vindskyddet. Vi sov betydligt bättre den natten!

DAG 5: Vi klev upp när solen lyste på oss. Befälen kom och sa att det var dags för omgruppering och att vi snarast skulle förflytta oss. Vi rev allt och maskerade, sedan begav vi oss ut till grusplanen och väntade in en till grupp. Vi gjorde sedan sällskap med Hotel till nästa mål. Vid målet väntade något utöver det bästa - två bussar - som tog oss tillbaka till LSS! Glädjen var total i 31 och 32 pluton!! Väl framme på LSS bjöds det på långbord med potatisgratäng, rostbiff, läsk, bröd och efterrätt! Svälten var nu över :D

Sammanfattningsvis var detta en vecka som satte hela 31 pluton på prov. Vi fick en gulpåse till middag på måndagen, en gulpåse till frukost på tisdagen, en halv gulpåse till middag på tisdagen och en pluttig bit höna under torsdagen. Hungern var jobbig till en början, sen försvann den och mot slutet var man inte hungrig längre. Vi åt några små blåbär och drack granbarrste under överlevnadsprovet - mycket mer än så hittade vi inte. Väldigt många i plutonen ville avrusta under veckan - hoppas inte lika många vill det nu i efterhand. Totalt tappade jag, och säker många andra, 4 kilo på fem dagar (nytt bantnings tips..?), vi marscherade över 3 mil och levde som sagt inte på särskilt mycke mat. Vi hade ju bara med oss en 24 h packning så vi böt aldrig några kläder under veckan. Förutom klädbyte så bortstade vi inte våra tänder eller tvättade vi oss på hela veckan heller. Stanken var ett faktum på bussresan hem... Pågrund av att vi inte fick mat så var inte kroppen riktigt i schak under veckan. Alla var otroligt sega och trötta och man orkade inte särskilt mycket. Marschen dag 5 till bussarna var sjukt jobbig - och då gick vi bara!! (...därför är detta inte ett bra bantningstips...)

Hade vi gjort detta för ett år sedan hade vi fått ett utbildningsmärke "GRANEN" men det finns tydligen inte längre men den finns i psyket. På en veckan har vi alltså klarat av ett andra soldatprov och ett överlevnadsprov - på tom mage! Riktigt bra kämpat av 31!!!

Nästa vecka har dom sagt att det är högvaktsexercis på schemat hela veckan - vi får väl se... :P

RSS 2.0