HÄRADS!!!


jag är en soldat

Söndag, 14

Om en vecka är det LSS igen som gäller. Vi har alltså en vecka ledigt, eller 9 dagar om man ska vara exakt. Riktigt skönt att få sova lite mer än 6 timmar och slippa vara ute hela dagen lång :P

Senaste nytt om lumpen är att vi sprängde en hel del förra veckan. Mycket spännande ;) Vi for till Strägnes och Härads skjutfält på måndag kvällen sen har vi vart där till torsdagkväll. På tisdagen jobbade vi mest med minor och dessutom kom snön som ett brev på posten. Helt otippat! På kvällen fick även vi i Bravo skjuta lyspistol = sådär kul men helt okej. Onsdagen var sedan lite mer intressant. Vi fick kasta våra första skarpa handgranater. MÄKTIGT! Vi kastade en skarp och en chock var. Förutom det gjorde vi en enstaka laddning och arbetade med larmminor. På kvällen var det sedan Alphas tur att skjuta lys. Sista dagen, torsdag, hade vi sprängning på schemat hela dagen. Vi började med att få ett ställe per grupp där det skulle sprängas. Vissa fick gräva ner en stridsvagns mina 5 medan andra riggade fordonsminor i träden. Vi i Golf Bravo och Foxtrot Bravo fick äran att göra en varsin sprängladdning och spränga upp en vägtrumma. Foxtrots trumma var ganska stor medan vi i Golf fick ett smalt plaströr som var nedgrävt ca 1,5 m. I rören apterade vi sedan en "bomd" a.k.a sprängladdning på 10 kg. I våran trumma täppte vi även igen på sidorna vilket skulle resultera i en laddning på 25 kg istället för 10 kg.

Vi lämnade sedan platsen och lyssnade på smällarna 1000 m därifrån. Sen kom vi tillbaka... Våran trumma var helt väck och resultatet blev en 3 meter djup grop... SKIT HÄFTIGT!!!

LEDIGHET!

Vi har nu vart inne i 3 ½ månad! SHIT!! Tiden går verkligen läskigt fort - snart är 11 månader över :(

På dessa tre månader har vi dock hunnit gjort mycket. Senaste är att vi kom hem från Härads skjutfält i torsdags kväll. Där har vi vart sen i måndags och sprängt massor, kastat handgranater och arbetat med minor. Riktigt roligt! Dessutom kom snön på besök vilket var en liten chock! Veckan innan Härads var vi sedan i Skogstibble i 2 dagar (1 natt) och krigade! Vi delade upp oss i Alpha och Bravo sen var kriget igång. Riktigt roligt!!!

Idag, fredag, fick vi dessutom 9 dagar ledigt! Riktigt skönt :) Det ska nog firas med en liten utgång med några plutonare :) Sen när vi kommer tillbaka är det befattningsskola i 4 veckor. Då ska jag köra terrängbil 13 - SUPER KUL!!!! TGB 40 utbildningen är efter nyår, därför blir det TGB 13 nu :)

H.V.O

RSS 2.0