Nyårsafton!

Vilken minut som helst ska vi bege oss till bussen som ska ta oss ner till stan. Där väntar en förhoppningsvis god tre rätters middag på Alexander sen blir det Slottet för raketer och för att välkomna in det nya decenniet :) Bilder från allt kommer imorgon någon gång :)



Gott Nytt År allihopa
önskar jag och Mårten



Styrka

Datum: 30 december 2009
Plats: IGU
Arrangör: Jag

Typ av pass: Styrka + kondition
Tid: 20 min kondition och 40 min styrka
Intensitet: 100 - 165
Längd: 2,5 km på Crosstrainern
Kcal: minst 200

Typ av övningar: De vanliga styrke övningarna med utfall, sit ups, rygglyft, slang

Kommentar: Ett helt okej pass. Ville köra på löpbandet men det var upptaget så det blev något nytt med crosstrainerna... hoppas inte på träningsvärk imorgon bara!

Nyårsafton på ingång

Snart iallafall :) Om bara några få timmar går vi in i den sista dagen på det sista året i decenniet, läskig känsla! Imorgon blir det iallafall inte så mycket party party utan mer en middag med världens bästa pojkvän :) Det blir tre rätters middag på en restaurang i Uppsala, precis bredvid Fyrisån. Det kommer med all sannolikhet blir toppen! :D

De sista timmarna blir det film, godis och glass :) Väldigt nice och gott! Efter en långdag med träning, shopping på IKEA och Coop Forum och hyllmontering, matlagning och skolarbete är man inte annat än värd det!

Träning x2

Datum: 28 december 2009
Plats: IGU
Arrangör: Jag

Typ av pass: Kondition + styrka
Tid: Kondition = 45 min, Styrka = 1 h, totalt: 105 min
Intensitet: 100 - 180
Längd: 6,5 km på löpbandet, 509 kcal

Typ av övningar: Löpning på löpbandet i stegrande fart (mellan 8,7 km/h till 10,00 km/h). Styrkan blev det vanliga - utfallssteg med käpp och vikt, situps med och utan vikt, rygglyft med och utan vikt, guymmiband osv

Kommentar: Toppen träning! Blir samma sak dem 30:e december.

___________________________________________________________________________________________

Datum: 27 december 2009
Plats: Uppsala industriområde
Arrangör: Jag

Typ av pass: Power Walk
Tid: 60 min
Intensitet: 120 - 140
Längd: 6,3 km
Kcal: 325

Kommentar: Skön söndags promenad runt i Uppsala

Mellandagsrea, dag 3

Tredje dagen jag var ner på city idag ;) Fast inte för att mellandagsrean är så mycket att hänga i julgranen, det mesta dem rear ut är föra säsongens kläder som ingen köpte då.. sorgligt! Men alltid har jag gjort några fynd, vissa butiker har faktiskt en grym rea. På de senaste dagarna har det blivit en kofta från Kappahl (dag 1), ett par byxor från Weekenday(dag 2), en t-shirt från Carlings(dag 2). På Team Sportia blev det sedan en ny vinterjacka (dag 2). Idag blev det även en tröja från Stadium och sedan köpte jag sedan en spetströja från Gina, fast den var inte på rean :) Senare i veckan kommer även mina klänningar från HM! Nu blir det snart middag, tacos!!! :D

Back to the 80's

Klockan är över tolv på natten och vi kom presic hem från bion. Vi såg som sagt Avatar i 3D och den var helt fantastisk! Jätte häftig film och hela historien och 3D var otrolig. Minus dock för en väldigt ostädad biograf och för att man hade hoppats på en lite bättre 3D, när man känner att något kommer emot en. Det var inte riktigt så denna gång men ändå långt bättre än vanlig film! Bör ses av alla filmfantaster :) Här kommer iallafall dagens bild, ser ut som vi lever på 80-talet med dessa 3D brillor på oss :P Det var iallafall en rolig syn i bion när alla satt med brillorna!


Bio och middag

Jul nummer tre går mot sitt slut. Jag fick en jättegullig t-shirt av Mårten. Den var lila och så stod det "Jag älskar dig Amanda" på den och ett hjärta! Gulligt! Av mig fick han en kalender som man hänger på väggen men jag har gjort den helt själv. Gjorde den i Microsoft Publisher 2007 och gick sedan till tryckeriet och tryckte den. Av tomten fick jag och Mårten sedan en mini julgran i plast, perfekt att ha i lägenheten! Sedan fick jag ett super fint armband av Mårten föräldrar, visar bild nedan! Av mina föräldrar fick Mårten en klockan :) Nu är Mårten och tränar, hurtigt, och jag ska avsluta städandet och börja byta om och göra mig i ordning :)




Annandagjul

Godmorgon Godmorgon!

Mer snö på backen ser man, härligt! ;) Idag blir det avfärd till Uppsala, troligtvis om några ynka timmar :) Nu blir det frukost bestående av julvört med julskinka och en kopp te!

Styrka

Datum: 22 dec -09
Arrangör: Jag själv
Plats: IGU

Typ av pass: Styrketräning
Tid: 50 min
Intensitet: Låg och medel

Typ av övningar: Mest för ben, armar, bålen och ryggen. Blandade övningar med viktskivor, pilatesboll, balansplatta och gummiband

Kommentar: Lite stressigt pass eftersom jag inte hade så jätte mycket tid på mig men jag fick igenom det viktigaste i kroppen och kände mig relativt nöjd efterråt.

Långpass

Datum: 24 december -09
Arrangör: Jag själv
Plats: Här hemma i Skepptuna

Typ av pass: Långpass
Tid: 80 minuter
Intensitet: Puls ca 140-160
Längd: 1 mil, nästan precis (10,09 km)
Kcal: 650

Kommentar: Långpass löpning till en början i skogen på stigar. Det var ca 40 cm snö och ospårat så det blev tungt att pulsa. Valde därför riktning och sprang på asfaltsvägen som var slaskig och slirig att springa på, körde i Sarva så det gick bra. Det blev totalt 1 mil på 80 min vilket är ca 8 min/km, helt okej tempo eftersom det är långpass.

Dag 2 av 3 avklarad

Julhelgen rullar på i sin tysta ban. Igår var det jul hos farmor och farfar med pappas sida av släkten och idag var vi i Täby hos min morbror och mammas sida av släkten. Imorgon ska jag sedan till Uppsala och fira jul med Mårten. Det blir bara han och jag så inget avancerat mer än att vi ska byta julklappar, gå ut och käka och gå på bio. Längtar!

Igår och idag iallafall har det vart paket och en massa mat. Jag har inte vart hungrig sen igår men dagens mat gick ändå ner. På tal om paket så fick jag en massa fina saker av mina släktingar:

- Längdskidor med stavar och pjäxor av mamma och pappa
- Parfym av min morbror och moster
- Scrapbooking av mamma och pappa
- Myssockor av min faster
- Pengar av farmor och farfar
- Presentkort
- Sminknecesär av min moster
- Skål från Kosta Boda av mina kusiner
- Strupbyxor i svart, grått och svartglittriga av mamma och ett par av farmor
- Löparkläder av mamma och pappa
- Skål av farmor

En mängd med prylar kan man säga! Allra bäst var nog skidorna så vi får hoppas att jag kan lära mig det riktigt bra så det blir en kul grej att hålla på med. Vasaloppet 2011!!

Imorgon, lördag den 26:e, är det som sagt jul med Mårten :) Det kommer bli jätte mysigt för jag har inte träffat han sen i tisdags och den dagen sågs vi inte särskilt mycket ändå eftersom jag var tvungen att fixa det sista inför julen så det var några dagar sen. Igår pratade vi i telefon i 2 h och idag blev det 1 h :P Mest vara skitsnack men ändå roligt att få prata! Men imorgon än de reunion och det är som sagt bio på schemat. Vi ska gå och se Avatar i 3D, bara hoppas den är lika bra som alla säger. (150 kr kostade den) Men innan bion ska vi ner på stan och käka, troligtvis på någon av kinarestaurangerna på Kungsgatan, kanske på den som vi var på vår första eller andra dejt på... minns inte riktigt när vi var där men vi hade iallafall knappt var ihop någonting då :) Kärt återseende!

Uppesittarkväll

Dagen före julafton, den 23:e, är det som många år tidigare Uppesittarkväll med Bingolotto. Den ända gång på året vi köper lotter och oftast utan vinst. Dock lyckades André hova in 100 kronor, kul för han! Förutom Bingolotto har jag sågat gran i grannens skog idag, den blev väldigt fin så det var mödan värd. Dessutom har jag och brödera klätt granen så nu är den festlig. Förutom allt detta blev det även 5 avsnitt av Desperate Housewives, säsong 1.

Just ja, idag kom lönen på 1202 kronor så jag drog iväg en beställning på HM.se och kläderna (en klänning och en tröja/tunika) levereras redan vecka 53, det är snart!! :)

Klänning - Gråmelerad

Tunika i vitt och en grå klänning

De har lämnat mig

Jag känner att jag var inne i ett stim förut den tiden då jag kunde slänga upp två till tre inlägg om dagen! Dock verkar mina polare (de andra fiskarna i stimmet) ha lämnat mig för nu verkar det bli ett inlägg/ vecka.... Inte bra och det ska ändras omedelbart! Så vi börjar med en liten uppdate: I helgen var det Örbyhus för hela slanten eftersom Mårten fyllde myndigt, eller i siffror 18 år!!! Så det blev paket, god mat och en massa släktingar som jag aldrig träffat innan, lite nervöst var det allt men det gick bra och alla var super snälla och gulliga! Efter helgen i Örbyhus begav vi oss till Uppsala på söndag morgon redan eftersom Mårten skulle tävla på morgonen eller förmiddagen snarare. Efter tävlingen sedan var det hem, käka lunch, spela lite PS2 spel "Crash" innan vi begav oss till Fyrishov igen för en 20 min lång final. Sen blev det kväll och ingen av oss orkade laga mat så det blev hemkörning av två kebabrullar. Det var första gången jag åt kebabrulle och denna var super duper god!!!! Sen blev det film och mys. På måndagen var det sedan skolavslutning och det tog ca en timme sen hade vi avslutning med orienteringen. Medan Mårten sedan hade kvällsträning var jag på stan och letade efter de sista julklapparna. På vägen hem överraskade jag sedan Mårten med en godispåse som vi delade på medan vi kollade på Harry Potter och Halvblodsprinsen, dock somnade vi innan filmen var slut :) Så tillslut blev det tisdag och dagen har vart hektisk! Stack och tränade vid 10 tiden, sen mötte jag upp Jossan och Erica på stadsbibloteket, eller bara Erica kom för Jossan satt fast i trafiken. Efter det blev det att göra klart det sista på Mårtens julklapp (inget jag avslöjar här vad det är) och sedan fixa det allra sista innan jul. Så nu är jag hemma i Skepptuna över juldagarna och på lördag åker jag in till Uppsala igen för att fira mini jul med Mårten. Vi ska dessutom se Avatar i 3D, vilket kommer bli kul! Har hört mycket gott om den filmen. Nej nu blir det ett avsnitt av Desperate Housewives innan jag ska sova (klockan är dock redan tio över ett på natten!)

GODNATT!!! :)

Länge sen sist

Nästan en vecka sen vi hördes av sedan. Helt otroligt! Jag skyller på tiden för den bara springer förbi just nu :) Men iallafall, hänt sen senast? Massor såklart!

Fredagen var ju dagen då mitt kalas skulle hållas på Kalas! Vi hade iallafall as roligt och kvällen bjöd på en hel del intressanta faktorer. Först skulle ju alla hitta hem till mig vilket blev ett litet kaso, men det vara bara jag som upplevde det. Sen skulle vi bege som till busshållsplatsen och vi kom iväg lite sent så vi fick små jogga lite i högklackade skor. Inte så roligt men när vi kom fram så var bussen sen. Typiskt! När vi sedan satt på bussen upptäckte jag till min fasa att jag inte hade mitt leg med mig. Panik! Vi åkte iallafall till Kalas så de andra fick sätta sig så sprang jag och Rebecca ut till bussen. Från bussen ringde vi sedan en taxi som skulle hämta upp oss från lägenheten så det blev att springa från bussen hem för taxin hade redan kommit. Sen sprang vi upp i trapphuset två gånger sen satte vi oss i taxin till kalaset på Kalas! Pust! Sen var allting lugnt! Kvällen blev lyckad med god mat, gott sällskap, Idol-finalen på stor bilds tv och en massa dans!

Helgen gick sedan åt till att övningsköra innan jag på söndagen begav mig in till Uppsala. Veckan i Uppsala har vart som de flesta, fast lugnare. Måndagen var som vanligt, lite skola och mycket fritid. På tisdag blev det sedan simning, skola, shopping på stan med Mårten och kladdkaka! På onsdag var vi sedan lediga så vi valde att sova ut, ta en vinter promenad sen drog Mårten på möte och julmiddag med US, själv låg jag hemma och lite små sjuk. Idag, torsdag valde jag sedan bort skolan och just nu känner jag mig mycket bättre. Måste bli frisk för imorgon ska jag till Mårten för att han fyller år på lördag så jag ska vara där hela helgen och träffa hans familj :) Men det kan jag nog vara med på eftersom jag som sagt känner mig frisk redan nu.

Kvällens måsten istället för träningen är:
- Plugga på talet inför imorgon
- Plugga matte för morgondagens prov
- Och lite annat julstök

Slit

Arrangör: IGU Orientering
Plats: Röbospåret + Gamla Uppsala

Typ av pass: Stegringsintervaller
Tid: 70 min (40 min intervaller)
Längd: 9 km
Intensitet: 90% av max

Typ av övning: 1 - 2 - 3 - 4 - 4 - 3 - 2 - 1 min intervaller

Kommentar: Super jobbigt! Men otroligt nöjd efterråt. Vi körde som ni ser här ovan olika intervaller. Det var 1 min vila mellan varje förutom mellan 4:orna, då var det 2 min vila. Relativt jobbigt ändå! Efter att vi kört dessa långa intervaller körde vi några spurter, 220 meter, 200 meter, 150 meter och 150 meter. Även det lika jobbigt eftersom vi presic kört de långa!

Löptest

Arrangör: IGU Orientering
Plats: Röbospåret, Uppsala

Typ av pass: Löptest - max
Tid: 22.52 min
Längd: 4,06 km (Röbo x2)
Pulsintervall: 180+

Uppvärmning & Nerjogg: 30 min

Kommentar: Fruktansvärt! Röbospåret är ibland platt men den har sina baksidor med fruktansvärda backar! I övrigt är jag nöjd med min tid och jag hoppas kunna förbättra den nästa gång (om en månad ungefär)

Puls

Måndagen är snart över och veckan har börjat rulla igen. Idag inledde jag mina första vakna timmar till att springa ett maxtest på Röbospåret (vid Gamla Uppsala gravar) Det var fruktansvärt jobbigt! Ska strax koppla in min Garmin för att se vad jag hade för mellantider osv. Intresant med teknik!!! Förutom den träningen så var det skola som gällde, inte så värst jobbigt men men. För sekunden är jag ensam hemma, Mårten är och tränar sitt 4:e pass för dagen... galen! Kanske ska ge mig ut på en power promenad jag också, bara för att och för att jag får använda mina vikt påsar som man har runt vristerna. Det blir jobbigt att använda dem efter ett tag!. I övrigt måste jag läsa Brott och Straff till imorgon.. en hel del jobbiga sidor kvar i en väldigt ointressant och jobbig bok! Läs den, den helt ensam i sin kategori!

Förbättringar på bloggen innan årsskiftet:
Ny design
Mer bilder
Mer annat än vardagen

På liv eller död

Idag övningskörde jag. Det gick faktiskt bättre än jag trodde för jag har ju inte kört på 2 månader typ men det gick fin fint! Jag och dragläget kommer dock inte överens, men allt runt omkring gick bra! Nu blir det mat!

tihi


We were young, wild and free

HELG! Vilket betyder Idol, lugn och ro, träning, plugg och något annat också, vem vet. Dagen har iallafall vart som det vanliga. HÄRLIG! Skolan började 10.30 och slutade 12.20, vad mer kan man begära?! Sen blev det hem till Vallbygatan, packa ner allt och umgås lite med Mårten innan jag begav mig till banken för att fixa med mina konton osv och allt gick prima! Sen blev det hem och på bordet stod det tacos, alltid trevligt och efter middagen blev det ett dopp i badkaret! Så skönt! Nu ska det bli mer av Idol.



Fick ett otroligt fint kort i början av veckan av min vän Sofie! Hon har gjort det själv och det är ruggigt fint!!! Tackar! :)

Humörsvängningar

Vintern kom, Vintern sågs men vintern förlorade... Japp, klockan är exakt 08.39 och det regnar ute och temperaturen visar 1 plus grad. Igår var det minus 5 till 10 grader och frost. SKILLNAD! Men men, TV4 nyheterna är det som gäller just nu och jag väntar på att Mårten ska komma hem.. om han kommer hem? Vem vet, han vet iallafall inte att jag är här :)

Sova ensam..

En torsdag man bara upplever en gång..förhoppningsvis. Vi befann oss nämligen på SACO mässan i Stockholm idag. För er som inte hänger med så var det en mässa för en massa universitet och högskolor, typ som gymnasiemässan fast ändå inte. Dagen var iallafall lånng och jag och Mårten trängde oss fram och tillbaka i mässhallen. Det var en hel del montrar och såklart ett helt hoope med gratis produkter! Trotts det var dagen faktiskt mest jobbig och lidande. En massa folk och ett massa funderande på framtiden. Bara tanken av framtiden gör en mörkrädd... Måste jag bestämma mitt liv just nu? Jag har ju nästan gjort det men om jag ändrar mig? Får jag det då eller... En massa frågor som framkallar svar i form av huvudvärk, ångest och lidande. Tror Mårten kände samma sak idag men nu är mässan iallafall över. Skönt!!!! Jag vet iallafall att jag troligtvis rycker in om 9 månader och jag får betalt så det blir som ett jobb och det är i Uppsala... PERFEKT!!! Nära till allt och alla :) Men men, nu skiter jag i det för stunden för jag lever i nuet istället. Planerar knappt och enbart viktiga saker... Vem vill veta vad hon/han ska göra om 10 år? Inte jag...

Nu är det dags att sova.. utan Mårten... eftersom jag är hem-hemma just nu. Bra och dåligt.

Det militära

Veckorna löper om mig, varv efter varv. Det går så sjukt fort allting! Tiden går så fort att jag inte hann att skriva om gårdagen, vilket inte var en vanlig dag utan one day in a life time! ;) Jag befann mig nämligen i Stockholm för att mönstra. Och hur gick det då? Jodå, tackar som frågar, MYCKET BRA! I styrka hade jag en 4 av 9, vilket är toppen bra! Trodde inte det om mig själv. Tjejer brukar snitta på 2 och 3 så en 4 är toppen! I kondition gick det inte fullt så bra, fick en 6:a av 9, hade hoppats på lite högre för jag vet att jag kan. Men men, en 6:a är åter jättebra bland tjejorna! Hos psykologen och hos doktorn fick jag en 8:a var. Vilket betyder att jag passar mycket bra för rörliga uppgifter och min kropp klara fysiska utmaningar. Psykologen trodde även att jag skulle passa bra som befäl, därför 8:an. Resten av uppgifterna så som EKG, syn, hörsel, blodtryck såg helt perfekt ut. Efter hela dagen fick jag sedan träffa en officer som ser vad man skulle passa som och min lista var full med tänkbara ställen. Jag kunde nästa bli vad jag ville. Men eftersom jag redan innan skrivit på mina papper att jag mer än gärna vill hamna i Uppsala så fixde dom det såklart! Officeren som jag träffade var själv från Uppsala så han sa att han gärna vill a mig där så han skickade över ett mail till Uppsala kontoret så skulle han fixa så jag fick den tjänsten jag ville! Så, jag kommer troligtvis rycka in i början av augusti nästa år som flygbassäkerhetssoldat på F16 i Uppsala!! Efter mötet var det sedan fotografering, mäta huvudet för att veta vilken hjälm storlek jag har och vilken storlek på kängor! As kul! :D


RSS 2.0