Det är ett stort hål i min plånbok...

Tyvärr är det inte så men det måste finnas någon realistiks anledning till varför pengarna alltid är slut! För några timmar sedan begav jag min ner till Uppsala City för att titta om jag hittade några studentskor ch någon kofta/kavaj ifall det är dåligt väder på dagen D. Jag kom nyss hem. Utan skor. Utan kavaj. Men ändå 400 kroner fattigare... Det är livsfarligt att handla kosmetika! Det är dyrt och man samlar på sig som fan vilket leder till att det blir ännu dyrare! Ja, ja.. Jag intalar mig själv att det är viktigt och det ligger nog en poäng det.

Dagens shopping:
- Maxfactor Masterpiece Wwaterproof mascara
- IsaDora Perfect Coverstick
- Depend Lösögonfransar
- Depend Lösnaglar
- Ögonskuggsborste by HM

Nu lämnar vi det stora mysteriet och övergår till dagen i ära. Idag klockan 08.30 hade jag nämligen nationella provet i Matte C. Det var svårt och kämpigt men jag tror det gick bra! Jag satt ca 3 h och jag tror det blev ett bra prov. Efter matten hade vi sedan lunch och då fick vi nog avnjuta våra sista portion sprödbakad fisk med potatis. Efter lunchen blev det sedan mitt andra nationella för dagen, det muntliga i Engelska B. Även det gick bra och jag tror Pelle blev nöjd :) Nu har jag bara en inlämning på religionen kvar sedan är jag helt fri från skolarbeten fram till studenten den 4:e juni!




Nu blommar löken

Så sa en känd filosof jag känner. Det betyder självklart att något obegripligt händer, vilket det har gjort idag! Min mobil har nämligen stängt av sig och för att starta den behövs PIN-koden och det är något jag har glömt. Dessutom äger jag inga papper på vad PIN eller PUK koden kan vara så jag får inte igång den. Jag kom då på att logga in på mitt halebop-konto men även det lösenordet har jag glömt. Så nu är jag fast. Härligt! Just nu håller jag därför på att chattar med Halebop-kontoret men dem kan inte hjälpa mig eftersom min mor står som användare. Det går bra just nu känner jag. Vi får se hur detta slutar...

Extra allt! (endast i Värmland)

Här är det extra allt i det mesta. Dock mest inom sporten orientering. Några exempel ur dagens verklighet:
  • Extra lång bana
  • Extra branta och långa backar
  • Extra dåligt väder
  • Extra dåligt flyt i orienteringen
  • Extra långa sträckor
  • Extra långt till start och till parkeringen (totalt: 4 km)
  • Extra lång hamburger-kö
  • Extra mycket regn när man duschar
  • Extra mycket sand på TC
Ja... listan kan göras lång och nog finns det extra allt i Värmland. Men det är bara att tacka och ta emot. Hemma i Uppland får vi knappt hälften av listan för samma startavgift :)

Den negativa betoningen i listan visar kanske att det inte gått så bra för mig idag. Det var just "extra långa sträckor" som ställde till det mest. Är ruggigt dålig på den biten av orienteringen och jag la väl ner totalt 20 minuter för lång tid på just dem :) Resten av kontrollerna låg jag bra med i stimmet. Men vad hjälper det! Men men, nu lämnar vi det och blickar framåt :) Imorgon är det nämligen medeldistans som gäller och det är ju lite mer mig grej. Får hoppas att jag vaknar på rätt sida imorgon bitti klockan 06.30 då det är uppstigning! Nu är det däremot sängdags så det börjar bli dags att knyta ihop säcken för ikväll.

Angående bilder osv så är det lite dåligt med det. Har lite bilder på kameran men då måste jag gå ner och hämta den och det är på tok för avancerat så det tar vi när jag kommit hem :) Imorgon åker vi mot Uppsala! WIHO!! :D

Ps. Jag saknar dig Mårten


Värmland, dag 3

Här i Värmland är klockan runt halv fem. Tror ni där hemma har samma tid men man vet inte. Det tog ju bra många år innan man upptäckte att jorden inte var platt utan rund så allt är möjligt.

Idag är det ledig dag. Trodde jag skulle få sova till 10 - 11 tiden men icke då. Halv åtta klev nämligen Robin och Adam upp för att spela dator spel. Ju mer tiden gick desto mer folk engagerade sig i spelet och ljudnivån stegrades. Vid nio väcktes jag av oväsendet. Runt 10 klev jag sedan upp och åt lite frukost. Blev en stor tallrik gröt, macka, te och juice. Efter frukosten blev det sedan 8 avsnitt av Sex and the City - säsong 1. Dock var jag tvungen att pausa efter hälften eftersom det var dags för lunch - det blev pasta och spenat! Wtf? Dock blev det äppelpaj till efterrätt så det vägde upp :) Sedan fortsatte SATC och för bara någon timme sedan blev jag klar :)

Ikväll är det inget planerat mer än att jag ingår i matlaget som ska stå för middagen. Min grupp röstade ner mig och det blev korvstroganoff och ris. Efter middagen finns sedan inga planer uppsatta så vi får se hur kvällen slutar. Imorgon är det tidig morgon så vi ska nog gå och lägga oss tidigt.

Nu ska jag surfa vidare lite och uppdatera mig om det senaste. Ciao.



Weekend i Värmland

Nu har vi befunnit oss i Värmland i lite mer än 24 timmar. Ankomsten igår kväll gick bra. Vi lämnade Uppsala vid 13.40 tiden och parkerade bilen mitt ute i den värmländska skogen runt 18.00. Vår bil var först vilket betydde att vi fick dem bästa sängarna ;) Vi började sedan tillaga lite middag och under tiden droppade allt mer folk in. Kvällen avslutades med lite genomgång av dagens sprint och kvällsfika.

Idag var det dags för SM Sprint 2010 i Karlstad. Vädret var väldigt grått och lite regn. Under förmiddagens avgjordes sedan ett x antal kval-heat i de sex mästerskapsklasserna. För mig gick det mycket bra att springa. Även orienteringen gick bra. Jag bommade knappt (men pyttelite) och höll hårt i kartan för att inte missa. När jag sedan kom i mål gick jag in som 3:a men tyvärr sprang jag i ett snabbt heat så mina 14.20 minuter räckte inte hela vägen utan jag fick se mig besegrad med 30 sek från finalen! Sånt är livet :)

Efter kvalen blev det sedan dusch och lunch. Sedan kom den stora frågan om vad man skulle göra i Karlstad en röd dag som denna i 3 timmar. Malin, Anna och jag beslöt oss (efter mycket promenerande fram och tillbaka) att sätta oss på Max och ta en glass. Vi satt på Max i 1,5 timme sedan begav vi oss till arenan igen eftersom finalerna skulle börja.

Finalerna började 15.30 och varje ålders klass tog precis 60 min. Så efter 3 h var finalerna över och nya mästare för året var krönta. Eftersom klockan visade 19.00 begav vi oss till en omtalad restaurang i Karlstad. Det var en pakistansk/indisk restaurang där dem lagade mat från provinsen Punjab i Pakistan. Jag trotsade naturlagen och valde något av de starkaste dem hade (kyckling med stark sås av röd chili, lök och paprika)... och det brände rejällt i halsen men efter att jag ätit klart varvade jag ris och vatten och tillslut släppte smärtan. Men det var gott och jag åt mig mätt! :D

Nu är vi tillbaka i hembygdsgård igen och de allra flesta spelar lite spel. Alla är dock ganska trötta så snart blir det nog sängen för de flesta. Imorgon är vi tävlingsfria - får se vad vi hittar på, hoppas på bra väder bara!


Hemmafru

Träning: CHECK!

Skola: CHECK!

Plugg: CHECK!

Tvätta: PÅGÅR

Handla: OM ETT TAG

Shoppa: KANSKE

Ja, som ni ser rullar min dag på enligt planen. Just nu väntar jag på den tredje och sist maskinen med tvätt. Resten hänger i torkrummet i hopp om att bli lite torrt! Efter tvätten blir det att cykla iväg till Gränby Centrum hade jag tänkt. Planen där är främst att handla lite mat för veckan på Coop Forum och om det finns tid kvar ska jag titta lite i butikern :) Mårten är ju hemma först klockan 21.30 så jag har hela kvällen för mig själv!


Första hjälpen!

God morgon alla ni som kliver upp så här dags. Själv klev jag upp för 3,5 timme sedan. Idag var det träning på morgonprogrammet och det var intervaller som gällde. Vi sprang i 2min*2, 1min*5, 30sek*3 och några backryck i Röbo. Allt gick fint fram till första 30 sekundaren då jag slet upp hälen och fick ett fint skavsår. Härligt! Nu har jag lagat skadan med compeed skavsårsplåster så hälen är som ny igen! Så några fler 30 sekundare och backryck blev det tyvärr inte för mig :(

Dagens fortsatta planer blir skola klockan 12.30 som vanligt till klockan 15.30 då jag slutar. Efter skolan blir det middag. Får se vad jag slänger ihop till mig själv. Mårten ska nämligen ha idrott&hälsa, någon "friends-grej" och träning på Fyrishov så han kommer inte hem efter skolan utan tänker bo på Fyrishov mellan 14.00 och 21.00! Så jag får äta middag själv idag :) Efter middagen blir det sedan lite plugg - bara några dagar kvar i skolan nu!!!

Nu ska jag äta lunch och sminka mig. Ciao.


En löpares bästa vän i svåra tider!


Tävling: Roslagshelg - Medeldistans

Idag var det dags för tävling igen, den här gången medeldistans. Vädret var ungefär det samma men utan blåst och regn idag vilket var skönt. Idag sprang jag inte min vanliga klass utan jag sprang D21 eftersom dem oftast har bättre banor och det är dessutom bättre motstånd :) Idag gick det iallafall bra. Var inte i närheten av att göra någon av gårdagens misstag! Dock sprang jag lite snett till 2:a kontrollen och det gick lite hackigt påväg till 4:an, men annars är jag nöjd. Skogen bjöd även på hala bergshällar och med mina odubbade skor var det näst intill en mardröm. Man halkade i princip hela tiden på alla bergshällar vilket drog ner farten lite grann.


Tid: 34.50 min
Banlängd: 3,7 km (GPS-rutt - 4,3 km)
Placering: Det har inte kommit några resultat i skrivande stund

Tävling: Roslagshelg - Långdistans

Idag var det tävling ute i Norrtälje. Vädret var kyligt och sikten för sol var dålig. Mot slutet kom det till och med några droppar regn. Brr! Tävlingen gick heller inte riktigt så bra som man kan hoppas alla gånger. Gjorde några riktigt stora bommar. Kan bara påpeka att det var länge sedan något sådant stort skedde! Självklart kom jag sist bland alla tre som startade :)

Idag var det tävling ute i Norrtälje. Vädret var kyligt och sikten för sol var dålig. Mot slutet kom det till och med några droppar regn. Brr! Tävlingen gick heller inte riktigt så bra som man kan hoppas alla gånger. Gjorde några riktigt stora bommar. Kan bara påpeka att det var länge sedan något sådant stor skedde! Självklart kom jag sist bland alla tre som startade :)
Som ni ser har det blivit en del "runt-om" svängar på de längre sträckorna!


Tid: 1 h och 19 minuter
Banlängd: 5,4 km (GPS rutt - 8 km)
Plats: 3/3


8 maj

Idag var det tävling. Men det ska vi inte prata mer om för det gick inge bra. Jag säger bara att det är tur att det finns GPS klockor.

Min dag i övrigt har varit mycket lugn. Därför bestämde jag mig för att fixa till min blogg lite. Det är ju trots allt vår nu och snart sommar så jag kände att en ljusare layout och en ny header vore bra. Det tog dock lite längre tid än planerat att ändra dessa små grejer men nu är det klart :) Får se om fler kommer att läsa min blogg nu!

Imorgon är det tävling igen, bara att ladda om alltså. Det kommer nog gå mycket bättre eftersom dagens tävling tog bottenplatsen med stormsteg! Efter tävlingen blir det sedan att packa ihop och åka in till Uppsala igen. Mårten ska dock jobba till 21 imorgon så jag har ingen brådska in iallafall :)

Nej nu ska jag äta upp min fruktsallad :) Så mycket godare än godis och läsk :D

Ciao.

Biobesök

Hur kommer det sig att bloggandet alltid sker på sena kvällar eller på långdragna raster för min del? Jag borde ha svaret - men det har jag inte. Däremot har jag en hypotes. Jag tror det beror på att jag helt enkelt inte orkar, hinner eller ens tänker på att jag borde blogga. Jag tjänar ju 0 kronor på det så varför jäkta?!
Hur som helst. Nu är det fredag igen, eller snart lördag om det ska vara korrekt. Idag har dagen rullat på bra :) Vädret har varit av det konstigaste, iskallt men ändå sol. Jag förstår inte. Skolan erbjud så mycket som ett stort nationellt prov i Engelska B (read and lis.) Det gick enligt mig bra :) Efter det blev det en lunch och 50 min samhällskunskap. På eftermiddagen tog jag cykel och trotsade vädrets makter genom att ta mig till Team Sportia i motvind och samtidigt i en uppförsbacke. Nå väl, jag kom fram och efter en kort visit inne på TS kom jag ut med ett par nya ol-skor och 1295 kr fattigare. Skorna är föresten illgröna så det går inte att missa mig i skogen! Efter TS besöket blev det att rulla hem, dock inte i den medvind man hade förväntat sig utan på ynka 10 min har vinden helt plötsligt ändrat riktning så det blev motvind på vägen hem också, dock ingen uppförsbacke.

På kvällen lagade jag och Mårten en efterlängtad taco-middag och sen begav vi oss ner till stan för att gå på bio. Helt otippat blev det en skräckfilm. Jag hatar sånt men tog mitt mod till fånga. Dock höll modet fram till ingressen sen slöt jag ögonen och vilade mig mot Mårten arm i 90 minuter. Nej, jag skojade! Jag kollade faktiskt lite på filmen så jag blundade kanske 60 min av dem där 90 :) Vill bara säga att jag är glad för att jag valde att inte kolla för just nu mår jag bra. Bukar ha sömnproblem i veckor annars efter såna filmer :S Juste, filmen vi såg hette "Terror at Elm street". Mårten tyckte den var halv bra och jag har inget att uttala mig om så går och se den och skaffa er en egen bild av det :)

Efter bion blev det hemgång för att snabbt packa ihop mina saker för helgen och bege mig till tåget för avfärd hem hem. Så här är jag nu. Fullt uppe i bloggandet på en sen fredag kväll, ovanligt. Imorgon är det tävling, inte heller det något nytt men det börjar dra ihop sig för att sova.

Ses.

RSS 2.0